When one door closes... another door opens!

Lieve allemaal,

Wat ontzettend leuk om te zien dat ik af en toe al wat verkoop via de nieuwe webshop. Heel dankbaar dat er mensen zijn die de webshop weten te vinden!

Die eerste webshop-aankopen voelen een beetje als de eerste klanten die de winkel binnenkwamen in 2013, toen ik mijn fysieke winkel voor het eerst opende. Les Petites Puces begon in een tijdelijk pandje in Bos en Lommer, Amsterdam West. Het was een huiskamerwinkeltje met tweedehands spulletjes, kleding, sieraden maar ook zelfgebakken appeltaart en verse koffie die ik serveerde vanuit de open keuken die er toevallig nog in zat.

Een jammerlijk moment was toen ik hoorde dat ik het pand moest verlaten; ik was inmiddels na 1 jaar echt gehecht geraakt aan de buurt (en de buurt aan mij!). Maar plotseling kwam er via via een klein pandje in het oude centrum op mijn pad; de verhuizing daar naar toe heeft me veel moois gebracht!

De winkel was wel een stuk kleiner dan de vorige locatie, dus ik zei vaarwel tegen mijn vintage kledingcollectie en appeltaart en ging me richten op sieraden (want daar kan je véel meer van tentoonstellen in een klein winkeltje!) Een cursus edelsmeden bij een vriendin heeft mijn liefde voor sieraden vergroot en heeft me geleerd om zelf te edelsmeden!

Ook werd mijn klantenkring uitgebreid met een hele hoop lieve toeristen; die soms elk jaar terugkwamen naar hun "favorite shop in Amsterdam".

Aan het eind van de zomer 2019 ben ik moeder geworden van een dochtertje! Wat een geschenk! Maar toen ik weer langzaam aan het werk wilde gaan in de winkel deed de pandemie haar intrede. De winkel heb ik moeten sluiten, en de binnenstad veranderde in korte tijd in het meest uitgestorven stukje van Amsterdam.

De mooie kant van deze periode was dat ik elke dag bij mijn dochtertje kon zijn en dat ik de dagen prima doorkwam met de baby voeden, luiers verschonen en middagdutjes om bij te komen van de gebroken nachten.

De zomer was nog best wel fijn; toeristen waren terug en vaste klanten durfden ook weer te winkelen. Maar na de zomermaanden realiseerde ik mij dat het tijd was voor verandering; de winkel zelf bracht namelijk nauwelijks nog wat op. Ik besloot om deze "gelegenheid" aan te grijpen om een webshop te openen; een idee wat al langer op de plank lag maar wat er nooit van was gekomen omdat ik altijd dacht dat het niks voor mij was.

Maar nu staat de webshop er gewoon! En ik moet zeggen; ik had het niet verwacht maar ik vind het heel leuk om jullie ook online te mogen bedienen en te inspireren. Ook aan een webshop kan je een persoonlijke draai geven; en ik hoop me daarin te onderscheiden van de grotere online winkels.

Veel liefs,

Susanne